| Vzdelávací program pre akademický rok 2025/2026 | |
| Garant vzdelávacieho programu: Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. | streda: 13:30h | 
| 
 
  | 
 Téma  | 
 Prednášajúci  | 
| 
 1  | 
 Potraviny - história a súčasnosť  | 
 prof. Ing. Š. Schmidt, PhD.  | 
| 
 2  | 
 Alergie a intolerancie na potraviny - fakty a mýty  | 
 Ing. L. Minarovičová, PhD.  | 
| 
 3  | 
 Medovina a destiláty  | 
 doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD.  | 
| 
 4  | 
 Chlieb náš každodenný  | 
 Ing. Z. Kohajdová, PhD.  | 
| 
 5  | 
 Nežiadúce reakcie na potraviny  | 
 Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc.  | 
| 
 6  | 
 Nie je cukor ako cukor  | 
 Ing. L. Minarovičová, PhD.  | 
| 
 7  | 
 Ryby chránia naše srdce  | 
 Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc.  | 
| 
 8  | 
 Vinohradníctvo a vinárstvo na Slovensku  | 
 doc. Ing. K. Furdíková, PhD.  | 
| 
 9  | 
 Vplyv mikrovlnného ohrevu na kvalitu potravín  | 
 doc. Ing. S. Sekretár, PhD.  | 
| 
 10  | 
 Pivo pili už Sumeri a Egypťania (Pivo: pravda a mýty)  | 
 doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD.  | 
| 
 11  | 
 Biotechnológia mení svet  | 
 Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc.  | 
| 
 12  | 
 Senzorické (zmyslové) hodnotenie potravín a nápojov  | 
 Ing. V. Žúbor, PhD.  | 
| 
 13  | 
 „Homo olfactoricus“ (chémia čuchu a vnímanie vôní...)  | 
 doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD.  | 
| 
 14  | 
 Molekulárna gastronómia  | 
 doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD.  | 
Odkaz na prihlášku: https://forms.gle/GrBqMrABEERArSF1A