Vzdelávací program pre akademický rok 2025/2026 | |
Garant vzdelávacieho programu: Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. | streda: 13:30h |
|
Téma |
Prednášajúci |
1 |
Potraviny - história a súčasnosť |
prof. Ing. Š. Schmidt, PhD. |
2 |
Alergie a intolerancie na potraviny - fakty a mýty |
Ing. L. Minarovičová, PhD. |
3 |
Medovina a destiláty |
doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD. |
4 |
Chlieb náš každodenný |
Ing. Z. Kohajdová, PhD. |
5 |
Nežiadúce reakcie na potraviny |
Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
6 |
Nie je cukor ako cukor |
Ing. L. Minarovičová, PhD. |
7 |
Ryby chránia naše srdce |
Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
8 |
Vinohradníctvo a vinárstvo na Slovensku |
doc. Ing. K. Furdíková, PhD. |
9 |
Vplyv mikrovlnného ohrevu na kvalitu potravín |
doc. Ing. S. Sekretár, PhD. |
10 |
Pivo pili už Sumeri a Egypťania (Pivo: pravda a mýty) |
doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD. |
11 |
Biotechnológia mení svet |
Dr.h.c. prof. Ing. J. Šajbidor, DrSc. |
12 |
Senzorické (zmyslové) hodnotenie potravín a nápojov |
Ing. V. Žúbor, PhD. |
13 |
„Homo olfactoricus“ (chémia čuchu a vnímanie vôní...) |
doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD. |
14 |
Molekulárna gastronómia |
doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD. |
Odkaz na prihlášku: https://forms.gle/GrBqMrABEERArSF1A