Vzdelávací program pre akademický rok 2025/2026 | |
Garant vzdelávacieho programu: doc. Ing. R. Uherová, PhD. | Štvrtok: 13:00h |
|
Téma |
Prednášajúci |
1 |
Správnou výživou k trvalému zdraviu |
prof. MUDr. K. Babinská, PhD. |
2 |
Kombinovanou stravou k zdraviu a redukcii hmotnosti |
prof. RNDr. K. Horáková, DrSc. |
3 |
Základné zložky potravín – poznáte ich? |
prof. Ing. P. Šimko, DrSc. |
4 |
Aké sú kritériá na kvalitu medu? |
Ing. Z. Ciesarová |
5 |
Infekcie a intoxikácie z potravín |
doc. Ing. P. Olejníková, PhD. |
6 (10:00h) |
Výživa a choroby srdca |
MUDr. K. Tesárová |
7 |
Probiotiká a zdravie |
doc. Ing. M. Greifová, PhD. |
8 |
Sladidlá - ich spotreba a účinky na zdravie |
Ing. L. Minarovičová, PhD. |
9 |
Všetko, čo ste chceli vedieť o čokoláde |
doc. Ing. P. Szolcsányi, PhD. |
10 |
Potravinová alergia či intolerancia na potraviny? |
Ing. A. Šovčíková, PhD. |
11 |
Vlastnosti potravín očami fyziky - ilustračné príklady |
prof. Ing. M. Mazúr, PhD. |
12 |
Tepelné spracovanie potravín – pozitíva a negatíva |
Ing. Z. Ciesarová |
13 |
Konzervácia potravín |
Ing. Z. Kohajdová, PhD. |
14 |
Bezchybnosť a zdravotná neškodnosť potravín |
prof. Ing. Ľ. Valík, PhD. |
Odkaz na prihlášku: https://forms.gle/P9GppuqHwqfZChL77