Fakulta: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie
Ústav/oddelenie: Ústav potravinárstva a výživy / Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravin
- Názov vzdelávacieho programu/modulu
 - SENZORICKÉ HODNOTENIE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJOV / SENZORICKÉ HODNOTENIE PIVA
 - Profil absolventa
 Absolventi kurzu ovládajú metódy a techniky senzorického hodnotenia piva a nápojov vyrobených na báze piva, postup pri degustácií pív a štatistické spracovanie výsledkov hodnotenia. Majú odpovedajúce teoretické vedomosti o senzorickom hodnotení, legislatíve a systéme triedenia pív a potrebné praktické skúsenosti. Po splnení predpísaných skúšok získajú certifikát "Vybraný posudzovateľ" podľa STN EN ISO 8586:2012 a jej opravy STN EN ISO 8586/C1 – „Senzorická analýza – Všeobecný návod na výber, výcvik a monitorovanie vybraných posudzovateľov a expertních senzorických posudzovateľov“, tak ako je to zavedené v štátoch EÚ.
Na základe získaného certifikátu sú zapísaní do Registra vybraných posudzovateľov FCHPT STU, z ktorého si organizátori regionálnych a celoštátnych prestížnych súťaží kvality pív resp. medzinárodných konkurzov pív vyberajú a prizívajú za členovo hodnotitelských komisii.
- Osnova
 Anatómia a fyziológia zmyslových orgánov /1 h/. Metódy senzorického hodnotenia pív /2 h/. Praktické hodnotenie piva a nápojov vyrobených na báze piva /2 h/. Princípy senzorickej analýzy, terminológia používaná pri senzorickom hodnotení, psychometria /1 h/. Senzorické hodnotenie piva a nápojov vyrobených na báze piva /1 h/. Testy na preverenie schopností hodnotiteľa /6 h/. Všeobecné podmienky pre senzorické hodnotenie /2 h/.
- Odborný garant
 - Prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD.
 - Organizačný garant
 - Ing. Vladimír Žúbor, PhD.
- Tel.
 - 0918674197
 - Email.
 - vladimir.zubor@stuba.sk
 
 - Dĺžka vzdelávacieho programu
 - 15 hodín
- Forma
 - prezenčná
 
 - Miesto konania
 - Senzorické laboratórium FCHPT STU
 - Cena
 - 150 €
 - Priznané právo
 - vydalo MŠVVaŠ SR, číslo: 0473/2020/98/1
- od
 - 18.11.2020
 - do
 - 18.11.2025
 
 
Kľúčové slová
- Obsah
 - Zvýšenie odbornosti
 - Forma
 - Prezenčná
 - Cieľová skupina
 - Študent pred uni
 - Odbor
 - Chemicko technologická
 - Forma ukončenia
 - Certifikát
 
Objednávkový formulár
Položky označené * sú povinné.