Názov vzdelávacieho programu/modulu | SENZORICKÉ HODNOTENIE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJOV / SENZORICKÉ HODNOTENIE DESTILÁTOV | |
Profil absolventa | Absolventi kurzu ovládajú metódy a techniky senzorického hodnotenia destilátov, postup pri degustácií destilátov a štatistické spracovanie výsledkov hodnotenia. Majú odpovedajúce teoretické vedomosti o senzorickom hodnotení, legislatíve a systéme triedenia destilátov a potrebné praktické skúsenosti. Po splnení predpísaných skúšok získajú certifikát "Vybraný posudzovateľ" podľa STN EN ISO 8586:2012 a jej opravy STN EN ISO 8586/C1 – „Senzorická analýza – Všeobecný návod na výber, výcvik a monitorovanie vybraných posudzovateľov a expertních senzorických posudzovateľov“, tak ako je to zavedené v štátoch EÚ. Na základe získaného certifikátu sú zapísaní do Registra vybraných posudzovateľov FCHPT STU, z ktorého si organizátori regionálnych a celoštátnych prestížnych súťaží kvality destilátov resp. medzinárodných konkurzov destilátov vyberajú a prizívajú za členovo hodnotitelských komisii. |
|
Osnova | Anatómia a fyziológia zmyslových orgánov /1 h/. Metódy senzorického hodnotenia destilátov /2 h/. Praktické hodnotenie destilátov /2 h/. Princípy senzorickej analýzy, terminológia používaná pri senzorickom hodnotení, psychometria /1 h/. Senzorické hodnotenie destilátov /1 h/. Testy na preverenie schopností hodnotiteľa /6 h/. Všeobecné podmienky pre senzorické hodnotenie /2 h/. |
|
Odborný garant | Prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD. | |
Organizačný garant | Ing. Vladimír Žúbor, PhD. |
Tel.: 0918674197 Email: vladimir.zubor@stuba.sk |
Dĺžka vzdelávacieho programu | 15 hodín | Forma: prezenčná |
Miesto konania | Senzorické laboratórium FCHPT STU | |
Cena | 150 € | |
Priznané právo |
vydalo MŠVVaŠ SR, číslo: 0473/2020/98/1
od: 18.11.2020 |
do: 18.11.2025 |
Kľúčové slová
Obsah | Zvýšenie odbornosti |
Forma | Prezenčná |
Cieľová skupina | Študent pred uni |
Odbor | Chemicko technologická |
Forma ukončenia | Certifikát |
Položky označené * sú povinné!