Prejsť na obsah
Verejnosť

december 2016

  • 19.12.2016
    • Pečenie či vyprážanie – vedci hľadajú spôsob ako odstrániť škodliviny aj z vianočných lahôdok
        Niektoré nebezpečné látky možno z potravín odstrániť jednoducho. Stačí zmeniť spôsob prípravy. Vedci zo Slovenskej technickej univerzity hľadajú cesty, ako odstrániť škodliviny, ktoré vznikajú pri pečení, vyprážaní či pri údení. Akrylamid vzniká pri tepelnej úprave potravín bohatých na asparagín, glukózu alebo fruktózu. Obsahuje ho teda kôrka chleba či iného pečiva, pečené müsli, ...
  • 12.12.2016
    • Študenti navrhli Virtuálne dunajské nábrežia
        Pozývame vás na jedinečnú výstavu – svoju predstavu o podobe dunajského nábrežia tvorili mladí architekti vo virtuálnej realite.  Vernisáž výstavy sa koná v utorok 13. 12. 2016 vo foyer Fakulty architektúry STU. Okrem utorka bude mať verejnosť ďalšiu možnosť pozrieť si projekty vo virtuálnej realite počas víkendu 17. a 18. decembra od 15:00 do 18:00hod. opäť v priestoroc...
  • 05.12.2016